Friday, January 20, 2012

Sare de baie din tarile calde

Pentru serile de relaxare cand o baie fierbinte e tot ce va doriti! Pe langa efectele benefice ale sarii, uleiurile esentiale de portocale, lamaie, lavanda, pin, tamaie, coriandru si rozmarin va vor invalui in aromele lor purtandu-va pana in tarile calde! De acolo veti reveni relaxate, linistite si gata de noi provocari.






Spre deosebire de sarea de mare clasica, care contine in principal doar clorura de sodiu, sarea de la Marea Moarta are o concentratie ridicata de potasiu, magneziu, calciu, brom.
Sarurile minerale variate ii confera proprietati dermatologice exceptionale:

- calmeaza pielea inflamata sau iritata
- amelioreaza aspectul pielii, in special in cazul dermatitei atopice
- favorizeaza hidratarea pielii si ajuta celulelele sa functioneze corect
- tonifica tesutul cutanat
- purifiant si dezinfectant cutanat, un agent excelent in lupta impotriva infectiilor diverse

Uleiurile esentiale din compozitie va vor parfuma baia, dar nu doar atat:
Uleiul esential de portocala 100 % natural este un ulei vesel si radiant, care aduce seninatate si caldura. Tonic pentru pielea matura si devitalizata, intinereste pielea.
Uleiul esential de lamaie 100% natural este benefic pentru descongestionarea pielii, revigorant mental, herpes, ca remediu pentru negi sau durerile musculare si articulare. Alunga senzația de apatie, anxietate si depresie.
Ulei esential de lavanda 100% natural si pur, recunoscut pentru regenerarea pielii imbatranite, alinarea tensiunii, depresiei, in stari de panica, isterie sau epuizare nervoasa, dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului.
Uleiul esential de pin silvestru este recunoscut pentru proprietatile de ameliorare a oboselii mentale si fizice; in acelasi timp, curata si revigoreaza zonele pe care este aplicat sub forma de masaj sau frectie. Bun circulator şi antiseptic.
Uleiul esential de tamaie (sau olibanum, cum mai este cunoscut) este benefic atat in aromaterapie, cat si in cosmetice, ajutand tenul acenic, imbatranit, ameliorand cicatricile, inflamatiile si diversele dureri.
Uleiul esential de rozmarin este recomandat persoanelor cu circulatia deficitara sau artrita reumatoida.
La toate acestea se adauga uleiul de masline, doar un strop, care este antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si previne efectele imbatranirii pielii. Este un ulei emolient si bogat care hraneste pielea in profunzime si regleaza sistemul natural de hidratare al pielii. De asemenea calmeaza roseata si iritatiile. Un ulei foarte bland, tolerat perfect de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.

Ingrediente: sare de mare nerafinata, ulei de masline extravirgin, amidon de porumb, pigment mineral galben, ulei esential de portocale, ulei esential de lamaie, ulei esential de lavanda, ulei esential de pin, ulei esential de tamaie, ulei esential de coriandru si ulei esential de rozmarin.

Pret: 170 g/20 lei, 350 g/25 lei.

Mod de utilizare: se adauga o lingura de sare in cada cu apa calda. Nu e recomandat ca baia sa depaseasca 30 de minute. Atentie la iesirea din cada! Produsul contine si ulei de masline, cada poate deveni usor uleioasa, deci mare grija sa nu alunecati!

Review la sarea de baie din tarile calde:
http://trabook.blogspot.com/2012/02/sare-de-baie-din-tarile-calde-citrice.html 


7 comments:

  1. ce minunatii ai tu pe aici...:)

    ReplyDelete
  2. Wow, ce produse:x
    Sunt in cautare de produse bio/naturale si ma bucur ca ti-am gasit site-ul.
    http://dexxy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Sublim :X Cat inseamna 200 gr? gen un borcanas... te intreb pentru ca eu mereu am probleme la dozaju sarii de baie :))

    ReplyDelete
  4. Buna, Andra si multumesc de vizita! Sarea de baie vine fix intr-un borcanas ca cel din imagine, defapt un borcan pt condimente de la Ikea. Ca volum are 200ml, iar gramaj cam 170g. Am gresit eu in post si am pus grame in loc de ml. Modific imediat! O lingura de sare de baie are cam 10-12g, deci sarea ajunge pentru 10 pana la 15 bai. Concentratia de uleiuri esentiale este destul de mare, asa ca sunt sigura ca vei gasi ca o lingura e mai mult decat de ajuns ca sa parfumeze toata baia si sa te simti teleportata direct in tarile calde ;)

    ReplyDelete