Thursday, January 24, 2013

Sapun 100% vegetal cacao si portocale


Surprizele placute vin cateodata de unde te astepti mai putin. Dintotdeauna am preferat gelul de dus sapunurilor din comert, care imi uscau pielea. Tin minte ca printre mamele noastre, sapunul Fa era o moneda de schimb mai valoroasa decat dolarul sau marca germana; inutil de precizat, n-am inteles niciodata de ce. Nici sapunul de casa al bunicii nu m-a incantat vreodata - mirosea greu, a grasime animala, si nici macar nu facea spuma. In ciuda sfaturilor savante cum ca e mai bun decat samponul, ei bine, la mine n-a functionat. Asa ca pentru mine, cea de acum 3 ani, sapunul solid nici macar nu mai exista.
Asta pana la o achizitie de ingrediente, cand furnizorul mi-a trimis cadou un sapun natural. Pentru ca-l aveam, am zis sa-l incerc, fara prea mare tragere de inima. Si am descoperit America! Nu semana cu niciun sapun pe care il incercasem pana atunci. Era complet altfel: cremos, aproape lucios odata ce se uda,  foarte bland cu pielea, facea o spuma fina si mirosea natural, a iarba proaspat cosita. Dupa dus, pielea nu strangea si aproape ca nu era nevoie sa aplic crema de corp. Asta da descoperire! Deci asa ar trebui sa fie sapunul... Asa ca mi-am zis ca trebuie sa fac si eu.Am facut un lot de sapun de test, inca unul si inca unul si inca unul. Am incercat diverse combinatii de unturi si uleiuri vegetale, dar si mai multe arome, naturale fireste. Cum toate comenzile din luna decembrie au primit cate un sapun cadou, poate unele dintre voi ne pot impartasi din experienta cu sapunurile 100% vegetale.


M-am oprit la reteta cea mai reusita dintre toate, sapunul cu unt de cacao. Are in compozitie uleiuri saponificate de cocos, de ricin, de masline extravirgin, de palmier, unt de cacao pur, la prima presare, dezodorificat si ulei esential de portocale. Culoarea portocalie vine de la infuzia de fructe de padure si argila galbena. Ecce sapunus!
Face o spuma consistenta, abundenta si fina, fina de tot, este un sapun tare (nu se inmoaie dupa ce intra in contact cu apa), care curata foarte bine si nu usuca pielea. Este parfumat delicat cu ulei esential de portocale pur. Merge de minune cu sarea de baie din tarile calde si cu untul de corp cu shea si portocale!

Bucatile de sapun au aproximativ 70 de grame si costa 7 lei bucata.

Ingrediente: uleiuri saponificate de cocos, ricin, masline extravirgin, palmier, unt de cacao pur, infuzie de fructe de padure, argila galbena, ulei esential de portocale.

No comments:

Post a Comment