Tuesday, November 15, 2011
Praf de curatat dintii Lemn dulce si Menta
Praful de curatat dintii a fost printre primele produse cosmetice naturale pe care le-am incercat. Mama incercase sa ma convinga in adolescenta ca bicarbonatul cu sare e mult mai bun decat orice pasta de dinti, dar fara prea mare succes. Acum stiu si de ce: doar bicarbonatul si sarea sunt destul de agresive cu gingiile, nu au gust placut, iar mirosul bicarbonatului nu e unul chiar ademenitor.
De la primul meu praf de dinti a trecut mai bine de un an, timp in care am tot schimbat reteta pana cand am reusit sa obtin ceea ce voiam eu: un praf care sa curete bine, dar sa nu irite gingiile, care sa albeasca, sa miroasa frumos, dar sa si improspateze respiratia. Eram, ce-i drept, destul de pretentioasa, nu?
Un pic, pentru ca nu toate pot sa iasa perfecte din prima. Dar dupa un an de experimentari, praful meu de curatat dintii le face pe toate!
Ingredientele datorita carora e eficient:
Argila alba superfina este foarte blanda si nu irita gingiile, ba chiar are actiune cicatrizanta. Gustul ei nu este pamantiu ca cel al argilei care se foloseste de obicei in confectionarea pastelor de dinti naturale, ci unul neutru.
Pudra de lemn dulce improaspateaza respiratia. Are un gust dulceag caracteristic. In unele parti ale lumii, este folosita pentru aromatizarea mancarurilor si dulciurilor. Lasa senzatia de proaspat.
Impreuna cu uleiul esential de menta, face ca praful de curatat dintii sa poata concura, in materie de eficienta in a garanta o respiratie proaspata, cu orice paste de dinti cu aroma de menta.
Carbonatul de calciu este un abraziv bland, menit sa ajute la curatarea temeinica a dintilor.
Bicarbonatul de sodiu albeste si curata dintii
Sarea de mare albeste si curata dintii.
Ultimele doua ingrediente, desi eficiente, sunt folosite in proportie mai mica deoarece pot irita gingiile.
Astfel, praful de curatat dintii Lemn dulce si Menta curata si albeste dintii, improspateaza respiratia,dar e bland cu gingiile.
Mod de utilizare: praful se ia direct din recipient cu periuta de dinti umeda. Cantitatea de praf care ramane pe periuta e de ajuns pentru o spalare. Se periaza dintii normal, ca si cand ati folosi o pasta de dinti la tub. Se clateste.
Ingrediente: argila alba Kaolin, carbonat de sodiu, pudra de lemn dulce, bicarbonat de sodiu, sare de mare, ulei esential de menta.
Pret: 20 lei/ 50 gr /100 ml (praful vine intr-o cutie de plastic de 100 de ml plina si ajunge cam 2-3 luni, cel putin).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
lemnul dulce in timp deterina modiicari la nivelul smaltului...am vazut asta la copii care au venit la mine la cabinet si mamicile mi-au spus ca foloseau baby drink ceai cu lemn dulce pentru colici
ReplyDeleteMultumim pentru observatie. Eu una folosesc acest praf de dinti de aproape 2 ani si nici eu, nici medicul stomatolog la care merg nu a vazut vreo modificare la nivelul smaltului. Probabil depinde si de cantitatea de praf de lemn dulce. Din 50 de gr, cat are cutiuta de praf, doar 8-10 grame sunt pudra de lemn dulce. Nu stiu ce concentratie de lemn dulce are ceaiul de care vorbesti, cu siguranta conteaza si cate ceaiuri le sunt administrate copiilor. Pudra de lemn dulce se foloseste de multa vreme in compozitia pastelor de dinti handmade, de asemenea se mai foloseste si ca condiment in diverse bucatarii.
ReplyDelete