Thursday, May 17, 2012

Cele trei masti ale frumusetii naturale fara cusur*



Chiar daca stiati deja, nu strica sa o cititi o data in plus: mastile fac minuni si n-ar trebui sa lipseasca din ritualul vostru saptamanal! O data sau chiar de doua ori pe saptamana, aplicarea unei masti ajuta tenul sa se curete si sa absoarba toate principiile active ale ingredientelor.
Drept urmare, va propun trei retete de masti, in functie de tipul de ten. Ingredientele pot fi inlocuite sau le puteti adauga altele, principiul ramanand acelasi: argila absoarbe impuritatile pielii, fixeaza ingredientele lichide si ii confera mastii consistenta specifica.

Argila verde normalizeaza metabolismul celular, incetineste procesele de imbatranire si detoxifiaza. Recomandata in special pentru tenul gras si mixt, normalizeaza functia glandelor sebacee si are efect tonifiant. Revitalizeaza si purifica toate tipurile de ten.
Argila alba (caolin) este foarte blanda cu pielea, este potrivita pentru pielea sensibila, iritata sau matura, decongestioneaza si calmeaza. Reprezinta un element de baza in toate tipurile de masti.
De asemenea, recomand folosirea mierii de albine (din surse naturale) pentru toate tipurile de ten. Mierea contine combinatii de zaharide similare cu factorul hidratant al pielii, proteine, vitamine, enzime si aminoacizi, ce hranesc pielea si regenereaza tesuturile. De asemenea, mierea favorizeaza absorbtia celorlate ingrediente in piele.

1. Masca cu argila verde si extract de castravete (ten gras/mixt)

- argila verde – 2 linguri
- extract de castravete – 1 lingura
- miere de albine – 1 lingurita
- suc de lamaie – 1 lingurita

2. Masca cu argila alba si fructe Goji (ten normal-matur) 

- argila alba – 2 linguri
- apa de trandafiri – 1,5/2 linguri,
- miere de albine – 1 lingurita
- fructe goji pisate marunt – 1 lingurita (fructele goji au proprietati antioxidant, hranesc tenul, previn aparitia semnelor de imbatranire si intensifica procesele de aparare ale pielii)
Fructele goji se pot inlocui cu fructe prospete de afine, de coacaze sau orice alt fruct cu proprietati antioxidante.

3. Masca cu argila alba drojdie si miere de albine (toate tipurile de ten)



- argila alba – 2 linguri
- miere de albine – 1 lingurita
- drojdie de bere (proaspata) – 1 lingurita

Masca aceasta a fost prima pe care am incercat-o cand eram in liceu si de atunci o prepar iar si iar. De fiecare data e impresionant cum, dupa inlaturarea mastii, pielea ramane incredibil de fina!
Toate ingredientele se amesteca pana la obtinerea unei paste omogene si se aplica imediat pe fata, gat si decolteu. Dupa 15-20 minute, se indeparteaza cu ajutorul unui disc demachiant inmuiat in apa calduta.
Pentru prepararea mastilor, se vor folosi doar ustensile de ceramica, sticla si lemn. Nu se vor utiliza ustensile din inox.
Acestea sunt cele trei masti neconventionale pe care vi le propun. De ce neconventionale? Pentru ca mastile normale ascund, in timp ce mastile mele dezvaluie. Indiferent de reteta pe care o alegeti, rezultatul nu poate fi decat unul singur: frumusetea voastra naturala va deveni mai stralucitoare ca niciodata!

* articol publicat pe Breslo: http://www.breslo.ro/blog/cele-trei-masti-ale-frumusetii-naturale-fara-cusur

6 comments:

  1. sunt minunate , si eu folosesc masti homemade !

    ReplyDelete
  2. parca masca cu argila alba ma tenteaza sa o incerc :D insa ce simti? chiar mi-ar placea sa imi spuna cineva care a mai incercat!

    ReplyDelete
  3. Masca cu argila alba strange un pic de la drojdie si pe masura ce se usuca, masca crapa pe fata ;) prilej de mare amuzament in ceea ce ma priveste. De indepartat eu o indepartez totdeauna cu apa calduta, mi se pare destul de greu de indepartat cu dischete demachiante. Insa dupa clatire vei observa ca pielea ramane fina, fina de tot si arata tare multumita. Incearc-o fara retineri, n-o sa-ti para rau. Asteptam pareri dupa!

    ReplyDelete
  4. ana maria birladeanuJune 13, 2012 at 9:47 AM

    multumim mult,pentru ten uscat cae merge,as incerca-o pe cea cu argila alba,dar trebuie saajung in tara la un plafar:D

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Masca cu miere de albine si drojdie merge si pentru ten uscat. Se mai poate adauga in compozitie galbenus de ou de tara, laptisor de matca etc. De asemenea, pentru tenul uscat, pasta de avocado ajuta foarte mult.
    Argila alba se gaseste si prin alte tari, ii zice Argila Kaolin.
    Astept sa ne impartasesti din experienta ta cu mastile !

    ReplyDelete