Thursday, May 3, 2012

Extractul de castravete – un elixir al tineretii*


Probabil ca atunci cand auziti de castravete si de efectele lui miraculoase asupra tenului, vedeti in fata ochilor femei cu rondele de castravete pe ochi, asteptand cuminti ca miraculoasa leguma sa le intinereasca.
Castravetele proaspat contine o serie de elemente active solubile in apa. De aceea, extractul de castravete va ajuta sa va bucurati de toate proprietatile acestuia, fara sa fiti imobilizate la pat din cauza rondelelor de castravete care ar putea aluneca de pe fata.
Extractul de castravete purifica, revigoreaza si regenereaza tenul, il hidrateaza, dar si regleaza secretiile glandelor sebacee.

Puteti cumpara aceasta potiune magica, multi distribuitori de produse naturale o importa, sau va puteti prepara extractul de castravete singure, acasa. Va asigur ca diferenta de pret merita tot efortul, mai ales ca pregatirea lui nu necesita nici mult timp, nici cine stie ce indemanare. Va trebuie doar:
- castraveti
- apa minerala plata
- glicerina vegetala
- conservant cosmetic




  1. Castravetii se spala si se dau prin razatoare cu tot cu coaja. Ii puteti taia si in bucati mai mici, razatoarea nu e obligatorie.
  2. Castravetii maruntiti se pun intr-un borcan de sticla.
  3. Intr-un vas separat, se amesteca apa si glicerina vegetala. La 100 ml de apa, se adauga 10 ml glicerina vegetala. Daca nu aveti glicerina vegetala, aceasta poate fi inlocuita cu miere de albine.
  4. Se adauga apa amestecata cu glicerina vegetala peste castravetii maruntiti.
  5. Borcanul inchis se tine 24 de ore la frigider, amestecand continutul din cand in cand.
  6. Dupa 24 de ore, se filtreaza continutul si se adauga conservantul. Eu folosesc conservant Cosgard, dar puteti folosi si extract de seminte de grepfrut sau uleiuri esentiale cu rol de conservant, cum ar fi cele de Tea Tree, lamaie sau rozmarin, in proportie de 0,6% – cam 20 de picaturi la 100 ml.
  7. Se pastreaza la temperatura camerei sau la frigider si se aplica pe fata cu un disc demachiant, ca tonic, dupa demachiere.
    Asa-i ca nu e greu deloc?
    Veti simti efectele extractului de castravete inca de la prima aplicare. Nu usuca fata, ci o hidrateaza, iar tenurile cu probleme se vor curata in scurt timp. Mai ramane doar sa va procurati o oglinda, oglinjoara, si sa constatati rezultatele!

* Articol scris pentru Breslo: http://www.breslo.ro/blog/extractul-de-castravete-un-elixir-al-tineretii#comments

9 comments:

  1. am tot ce-mi trebuie , mai putin conservant , dar am ulei de arbore de ceai...o sa fac :)...multumesc mult , iubesc retetele homemade...si minunatiile de pe blogul tau !

    ReplyDelete
  2. Extractul merge si fara conservant, doar ca va trebui tinut la frigider si consumat in cateva zile. Uleiul esential de arbore de ceai insa il va conserva timp mai indelungat. Eu ls inceputurile Handmade Sister foloseam drept conservant doar uleiul de arbore de ceai in combinatie cu cel de lamaie si produsele tineau luni bune, doar ca miroseau destul de puternic.
    Asteptam feedback dupa ce-l folosesti!

    ReplyDelete
  3. esti o scumpa!multumim ca ne impartasesti din secretele tale...cu siguranta il incerc

    ReplyDelete
  4. Si eu multumesc mult pt reteta! Cumpar conservant si gata :)
    Un link pt demachiant(pt curatat, nu ma machez), facut pe acelasi principiu(ten mixt, 30 de ani :D )? sau un sfat, daca nu este scris pe aici, pe undeva?
    Eu sunt cam ... 0 barat in domeniu de cosmetica, mi-e rusine tare sa spun asta, dar acesta este adevarul ...
    Nici macar ordinea de aplicare a diverselor chestii, nu o stiu :( dar incep sa invat ...

    ReplyDelete
  5. AAAAAAAAAaaa ... HEEEEELP! :D
    Memoria mea e prastie! :) M-am apucat de treaba, adica am ras SI stors castraveti, apoi am venit sa citesc, nu-mi aminteam exact cantitatile ... Si am ramas intepenita la cantitatea de castravete. Cat castravete trebuie? Sau cum trebuie sa arate? Nu-mi dau seama care sunt proportiile si nu gasesc scris. Scuze daca's eu chioara! :)
    Ma duc sa pun castravetele stors inapoi in zeama, si la fierb niste apa, ca nu am plata, presupun ca merge si cu apa fierta si racita!

    ReplyDelete
  6. Buna, Andreea. Sper ca raspunsul nu vine prea tarziu. Merge si apa fiarta si racita. Nu am dat cantitati exacte fix pentru ca m-am gandit ca fiecare va folosi un castravete mai mic sau mai mare, va vrea ca extractul sa fie mai concentrat sau mai putin concentrat. Ideea e ca amestecul apa + glicerina sa acopere putin castravetele. Atat.
    Sa ne zici cum a iesit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc!
      Nu-i problema cu raspunsul, sucul de ieri ... l-am baut :D Am zis ca e pacat de el, daca tot m-am chinuit sa-l storc.
      Din cateva lingurite am facut si o masca cu argila si miere, deci bun pe toate partile! :)
      Presupuneam eu ca nu este extrem de importanta cantitatea, castravetele oricum este 90%apa, dar chiar nu stiam sa apreciez.
      Mierea de albine (ca inlocuitor de glicerina) cam o lingurita la 100ml apa, e ok?
      Amestecatul in borcan (in cele 24 de ore) se face cu o lingura sau doar agitand borcanul, fara a-l deschide?

      Delete
    2. :) O utilizare la fel de buna a sucului de castraveti :)
      O lingurita de miere la 100 ml de apa e bine, in timp poti sa incerci si cu o lingura sa vezi daca e vreo diferenta.
      Borcanul se agita/amesteca inchis. Se deschide doar cand e gata :)
      Asteptam sa ne zici cum a iesit ;)
      Spor!

      Delete
  7. Buna.Minunata reteta ta.Am si conservant si glicerina si castravete.M-am gandit sa ma adaug ceva la reteta ta: fruct de cactus ras , o frunza de aloe ,coaja rasa de lamaie ptr acidul citric natural si apa o voi fierbe cu cateva petale de trandafiri.
    As adauga la macerat si pudra de mimoza si acerola.
    Dupa filtrare, pun alantoina ,uree cosmetica , guma acacia ptr emulsifiere si niacinamida.Evident si colagen.Tea tree pun f putin ca irita.Pareri?

    ReplyDelete